Recept

Hemlagad Napolitansk pizza

Vill du baka en äkta Napolitansk pizza hemma? Med vårt perfekta recept bakar du en tunn och mjuk pizza, med höga kanter, de så kallade cornice, precis som de som görs i Neapel. Genom att följa vårt traditonella recept steg för steg, kommer du att få en Napolitansk pizzadeg där det viktiga är att den får vila den nödvändiga tiden för att ge dig maximalt med smak och belåtenhet. Skynda inte, det är då du får fram det extraordinära resultatet. När det kommer till själva bakandet, behöver du en ugn som når höga temperaturer (400-500gr). Om du inte har en sådan ugn, ingen fara, pizzan kommer bli klar ändå, men kommer att behöva ett par minuter extra, och den blir lite frasigare.
Dax att börja baka den Napolitanska pizzan! Låt oss börja med recpetet på degen för att sedan fortsätta med fyllningen, vilken följer strikta interntionella regler från True Neapolitan Pizza Association.

INGREDIENSER

  • VETEMJÖL 0   425 gr
  • VETEMJÖL 00 425 gr
  • VATTEN  500 ml
  • JÄST  2 gr
  • SALT 25 gr
  • DACILIA NAPOLI TOMATSÅS 500 gr
  • MOZZARELLA 400 gr
  • SMAKA AV MED DACILIA EXTRA VIRGIN OLIVE OIL
  • FÄRSK BASILIKA, SOM DEKORATION

FÖRBEREDELSER

1. Häll det fingervarma vattnet i en skål, spara 50ml på sidan tills senare, och smula i jästen, rör om tills jästen är ordentligt upplöst.

2. Skikta i mjölet i en annan skål, gör ett hål i mitten av mjölet och häll i vattnet med jästen. Börja blanda och knåda sedan degen med händerna på ett bakbord täckt med ett tunt lager av vetemjöl.

3. Efter 5 minuter, häll saltet i vattnet du ställt åt sidan, lös upp saltet och knåda in vattnet i degen. Knåda degen ordentligt i 15 minuter, slå den hårt mot bordet och låt den falla uppifrån och ner.

4. När du har har fått en spänstig, len och elastisk deg, forma den som en boll. Placera den i en stor skål och täck den med en ren bakhandduk. Låt den jäsa på ett varmt ställe, utan drag, i minst 4 timmar. Om det behövs, kan du lägga på en handduk till för att få den att jäsa ordentligt.

5. Efter att degen jäst färdigt, placera den på ett mjölat bakbord och forma små bollar, så kallade panetti, vilka för den äkta Napolitanska pizzan ska väga mellan 200 och 280 g styck, för att få en pizza med en diameter på 22 – 35 cm. Låt sedan dessa bollar jäsa övertäckta i minst 6/8 timmar (du kan även ha dem i kylskåpet i upp till 24 timmar).

6. Värm upp ugnen till 250 ° C. Under tiden skär du mozzarellan i skivor och lägger den i en sil så att den förlorar lite vätska.

7. Ta ut degbollarna och knåda ut dem för hand, med en rörelse från mitten och utåt. Ta i med kraften från båda händernas fingrar på degen, snurra den flera gånger för att forma en disk med en central tjocklek på 0.25cm och med höga kanter, de så kallade cornice. Placera sedan pizzan direkt på plåten.

8. Häll några skedar DACILIA Napoli tomatsås på pizzan, undvik kanterna, lägg på mozzarellan, hackad basilika och en skvätt DACILIA extra virgin olivolja.

9. Grädda mitten på ugnen i cirka 10 minuter, ta ut från ugnen, lägg på ett par färska basilikablad, ringla över lite DACILIA extra virgin olivolja och servera pizzan direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *